スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Soy sauce koji (醤油麹)

I was surprised that I put on weight.
These days my son eats snacks and sweets a lot, so I eat them, too. I have to go on a diet.

There was some rice malt (koji) left when I made pickled herring (Nishin-zuke) last fall, so I made Soy sauce koji this morning. It's a piece of cake. Just mix some soy sauce and the same amount of rice malt. One cook said that you should stir once a day, the other cook said you don't have to anything for about two months. I don't know which is better, so I will stir it when I want.
It's interesting to see changing little by little.

IMG_2013_convert_20130201162232.jpg
100g rice malt

IMG_2014_convert_20130201173317.jpg
added 100g soy sauce

IMG_2015_convert_20130201180003.jpg
several hours later





(Please click below for the ranking.)
にほんブログ村 英語ブログ 英語の日記へ
にほんブログ村

にほんブログ村 花ブログ 生け花・華道へ
にほんブログ村

スポンサーサイト

コメントの投稿

非公開コメント

No title

What do you use soy sauce koji for?

Re: No title

Hi, Always visiting

Thank you very much always.
I will use it for fried meat, fried rice, Gyoza and so on. I think I can use it instead of normal soy sauce.
sidetitleプロフィールsidetitle

Sakae

Author:Sakae
Welcome to my blog.
I'm married and we have a son. I live in Hokkaido, Japan.
I like handmade things and Ikebana(arranging flowers).
I hope that you enjoy my articles and photos.

sidetitleカレンダーsidetitle
01 | 2018/02 | 03
- - - - 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 - - -
sidetitle最新記事sidetitle
sidetitle最新コメントsidetitle
sidetitle最新トラックバックsidetitle
sidetitle月別アーカイブsidetitle
sidetitleカテゴリsidetitle
sidetitleFC2カウンターsidetitle
sidetitle検索フォームsidetitle
sidetitleフリーエリアsidetitle

sidetitleRSSリンクの表示sidetitle
sidetitleリンクsidetitle
sidetitleQRコードsidetitle
QR
sidetitleフリーエリアsidetitle
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。